Reseptit

Panzanella-mozzarellasalaatti

Panzanella-mozzarellasalaatti on raikas muunnos klassikosta. Ilmakuivattu kinkku tekee panzanella­-salaatista astetta ruokaisamman. Tähän kannattaa käyttää edellispäivän leipää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Panzanella-mozzarellasalaatti

  • 1/2 l eilistä leipää kuutioituna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 omenaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 kerä romainesalaattia
  • 50 g pinaattia
  • 2 palloa mozzarellajuustoa
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua

Kastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/4 tl chililastuja
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Panzanella-mozzarellasalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Paista leipäkuutioihin hyvä pintaväri. Siirrä sivuun odottamaan.

3. Viipaloi omenat ja kääntele niiden joukkoon sitruunamehu.

4. Revi salaatti vadille. Lisää päälle pinaatti ja omenaviipaleet. Lisää myös valutetut ja revityt mozzarellat sekä ilmakuivattukinkku.

5. Ripottele sinne tänne paahdetut leipäkuutiot.

6. Valuta päälle kastike ja tarjoa panzanella-mozzarellasalaatti heti.

Katso myös: Panzanella eli leipäsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti

X