
Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto
Italialainen tomaattikeitto eli pappa al pomodoro on pakkaspäivien pelastaja. Sen suurustukseen käytetään leipää.
Ainekset
- 4 viipaletta tummaa maalaisleipää
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 prk säilyketomaatteja
- 1 dl vettä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 kpl kasvisliemikuutio
- pari hyppysellistä chilirouhetta
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- suolaa
- runsaasti tuoretta basilikaa
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
Leivällä suurustettu italialainen tomaattikeitto, pappa al pomodoro, on kevyttä, mutta lämmittävää talviruokaa.
Silppua sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Lisää tomaatit, vesi ja viini. Murskaa sekaan liemikuutio ja lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
Revi leipäviipaleet paloiksi ja sekoita kuumaan keittoon. Silppua pinnalle kourallinen basilikanlehtiä. Raasta päälle parmesaania.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous