Reseptit

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

10.1.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Italialainen tomaattikeitto eli pappa al pomodoro on pakkaspäivien pelastaja. Sen suurustukseen käytetään leipää.

Ainekset

4 viipaletta tummaa maalaisleipää
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 prk säilyketomaatteja
1 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 kpl kasvisliemikuutio
pari hyppysellistä chilirouhetta
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
runsaasti tuoretta basilikaa
raastettua parmesaania

Valmistusohje

Leivällä suurustettu italialainen tomaattikeitto, pappa al pomodoro, on kevyttä, mutta lämmittävää talviruokaa.

Silppua sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Lisää tomaatit, vesi ja viini. Murskaa sekaan liemikuutio ja lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.

Revi leipäviipaleet paloiksi ja sekoita kuumaan keittoon. Silppua pinnalle kourallinen basilikanlehtiä. Raasta päälle parmesaania.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme