Pappardellepastaa ja kalkkunabolognesea
Klassinen bolognaisekastike tehdään vaihteeksi kalkkunan jauhelihasta.
Ainekset
- 1 annos tuorepastataikinaa + 1 ½ dl valmista valutettua porkkanasosetta
Kalkkunabolognese
- 400 g kalkkunajauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 tl timjamia
- 1 rkl fariinisokeria
- ripaus kuivattua rouhittua chiliä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- basilikaa
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan. Käytä hyvin valutettua porkkanasosetta, jotta taikina ei löysty liikaa. Käytä tarvittaessa hieman enemmän jauhoja saadaksesi kimmoisan taikina. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa.
2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha laakeassa kasarissa öljyssä. Lisää lopuksi joukkoon sipulit ja anna hetken aikaa kypsentyä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3. Aja taikinapalat ohuiksi levyiksi ja kierrä ne jauhotettuina rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä noin kolmen sentin levyisiä paloja. Avaa rullat ja levitä nauhat liinalle kuivumaan 15 minuutiksi.
4. Keitä pastat runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Tarjoa kastikkeen, hienonnetun basilikan ja vasta raastetun parmesaanin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous