Reseptit

Pappardellepastaa ja kalkkunabolognesea

Klassinen bolognaisekastike tehdään vaihteeksi kalkkunan jauhelihasta.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos tuorepastataikinaa + 1 ½ dl valmista valutettua porkkanasosetta

Kalkkunabolognese

  • 400 g kalkkunajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus kuivattua rouhittua chiliä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • basilikaa
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan. Käytä hyvin valutettua porkkanasosetta, jotta taikina ei löysty liikaa. Käytä tarvittaessa hieman enemmän jauhoja saadaksesi kimmoisan taikina. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa.

2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha laakeassa kasarissa öljyssä. Lisää lopuksi joukkoon sipulit ja anna hetken aikaa kypsentyä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

3. Aja taikinapalat ohuiksi levyiksi ja kierrä ne jauhotettuina rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä noin kolmen sentin levyisiä paloja. Avaa rullat ja levitä nauhat liinalle kuivumaan 15 minuutiksi.

4. Keitä pastat runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Tarjoa kastikkeen, hienonnetun basilikan ja vasta raastetun parmesaanin kanssa.

X