Reseptit

Karitsankare uunissa paprikoiden ja sipuleiden kanssa

Kun karitsankareet kypsentää kokonaisina, liha pysyy mehevänä. Leikkaa kareet kyljyksiksi juuri ennen ruokailua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Karitsankareet kypsyvät tällä Teresa Välimäen ohjeella uunissa meheviksi.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankare uunissa

  • 4 paprikaa
  • 4 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 mustapippuria
  • 2–3 karitsan kyljysriviä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla, ja käytä kasvikset pannulla ottamassa hieman väriä. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Mausta sitruunamehulla, hunajalla ja suolalla sekä mustapippurilla.

2. Sipaise kyljysrivien pinnat oliiviöljyllä, ja ruskista ne molemmin puolin kuumalla paistinpannulla. Mausta pinnat suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

3. Kypsennä kartisankare uunissa: Nosta kareet kasvisten päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, riippuen kyljysrivien koosta.

4. Leikkaa kyljysrivit kyljyksiksi, ja nautiskele ne uunikasvisten ja vihreän salaatin kera.

Vinkki: Karistankareen voi myös yrttihunnuttaa tai tarjota kirsikkaolutkastikkeen kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuvat karitsankyljykset ja kahvikastike

X