Reseptit

Paprikahummus

Paprikahummus maistuu leivän päällä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 prk (170 g) esikeitettyjä suuria valkoisia papuja
  • 4 viipaletta punaista, grillattua säilykepaprikaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 3/4 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

 

1. Huuhtele ja valuta pavut. Nosta pavut ja paprikat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunamehu, murskattu valkosipulinkynsi, mausteet, oliiviöljy ja vesi. Soseuta tasaiseksi, levittyväksi tahnaksi.

2. Nosta hummus tarjoiluastiaan ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä.

X