Reseptit

Paprikasalsa

Paprikasalsa maistuu esimerkiksi kalapihvien kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 paahdettua paprikaa kaltattuna
  • 1 sipuli
  • 1 tuore kurkku
  • nippu tuoretta tilliä
  • 1 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Paahda paprikat grillissä tai uunissa. Pistä kuumina kulhoon ja peitä kulho kannella. Kuori jäähtyneinä.

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi kurkku ja silppua tilli. Sekoita kasvikset keskenään ja valuta joukkoon öljy sekä sitruunanmehu ja viinietikka, mausta suolalla ja hunajatilkalla.

Kalapihvi nautitaan kirpakan paprikasalsan ja höyrytettyjen porkkanoiden tai nuorien vihannesten kanssa. Uudet perunat otetaan pariksi heti kun niitä saa.

X