Reseptit

Paprikasosekeitto

Chilikastikkeesta ja paprikasta syntyy ihanan makeansuolainen keitto. Nauti keitto rapean patongin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 paprikaa
  • 2-3 varrellista sipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • makeaa chilikastiketta
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • hienonnettua tuoretta timjamia tai oreganoa
  • rouhittua mustapippuria
  • mineraalisuolaa

Valmistusohje

Paprikasosekeitto on kevyt herkku, joka maistuu rapeakuorisen leivän kanssa.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja hienonna sipulit sekä kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota niitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Mausta keitto maun mukaan chilikastikkeella, hienonnetuilla yrteillä, mustapippurilla ja mineraalisuolalla.

X