Reseptit

Papu-­avokadoburritot

Täytetyt maissi­tortillat ovat nopea ja helppo arkiruoka. Täyt­teiksi sopivat erilaiset pavut ja niistä tehdyt tahnat, kasvik­set ja yrtit.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Moni syö kuituja alle suositusten. Arkiruokien kuitupitoisuutta on helppo kasvattaa muutamalla helpolla kikalla. Poimi maukkaat vinkit ja vatsasi kiittää!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papu-avokadotäyte:

  • 1 tlk mustapapuja
  • 1 kerä salaattia
  • 2 porkkanaa
  • 2 avokadoa
  • 1-2 limetin mehu
  • ripaus suolaa

Salsa:

  • 3 isoa tomaattia
  • 1/2 chilipalko hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Tarjoiluun:

  • maissitortilloja
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Valuta pavut, suikaloi salaat­ti ja porkkanat.

2. Murskaa avokadon hedel­mäliha haarukalla ja mausta se limetillä sekä ripauksella suolaa.

3. Kuutioi tomaatit ja sekoita salsan ainekset kulhossa.

4. Lusikoi maissitortillojen vä­liin papuja, salaattia, porkkanaa ja avokadomurskaa sekä salsa­kastiketta. Viimeistele tuoreella mintulla.

X