7.5.2012

Papu-appelsiinisalaatti

Teksti: Virpi Tissari-Simola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250 g isoja valkoisia papuja
1.5 l vettä
1 tl suolaa
1/2 ruukku korianteria
0.5 tl suolaa
0.3 tl sokeria
0.5 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
2 tl oliiviöljyä
2 appelsiinia
1 tlk ruskeita papuja

Valmistusohje

1. Liota pavut yön yli runsaassa vedessä. Heitä liotusvesi pois. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä 1 1/2 tuntia. Jäähdytä.

2. Silppua korianteri. Sekoita suola, sokeri, mustapippuri ja korianteri ja mausta pavut.

3. Leikkaa sipulit ja valkosipulinkynsi silpuksi ja kuullota silppu pannulla. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi ne.

4. Yhdistä pavut, sipulisilppu ja appelsiiniviipaleet ruskeiden tölkkipapujen kanssa. Tarkista maku.