Reseptit

Papu-kasvissalaatti

Kesäinen ja raikas salaatti saa ruokaisuutta edamamepavuista ja se sopii paitsi lisukkeeksi myös kevyeksi kesälounaaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 avomaankurkkua
  • 2 raikasta omenaa
  • 2 kerää rapeaa salaattia
  • nippu kesäsipulia
  • 1 ruukku rucolaa
  • parmesaanilastuja
  • 200 g edamame- eli soijapapuja

Kastike

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl hienonnettua minttua ja lehtipersiljaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa ja laita pavut kastikkeeseen maustumaan.

2. Kuori avomaankurkut, halkaise ne ja viipaloi. Suikaloi omenat ja salaatit. Hienonna kesäsipulit varsineen. Revi rucola.

3. Kokoa ainekset salaatiksi vadille ja lusikoi päälle pavut ja kastike.

4. Viimeistele parmesaanilastuilla.

Lisää kesäisiä salaatteja:

Salaatti_grillatuista_kasviksista

Salaatti grillatuista kasviksista

Papu_maissisalaatti

Maissi-papusalaatti

Suvisalaatti

Suvisalaatti

Kotiliesi.fi: Kesäinen salaatti

X