Reseptit

Papu-kurpitsagratiini

25.10.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Nopea arkiruoka syntyy paahdetusta kurpitsasta, säilykepavuista ja tomaatista valmistetusta muhennoksesta. Juustokuorrutus kruunaa ruoan!

Ainekset

Papu-kurpitsagratiini:

1 kg kurpitsaa kuutiona
2+2 rkl oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g papu-kikhernesekoitusta
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

Pinnalle:

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Levitä kurpitsakuutiot uunivuokaan. Kääntele joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja suola. Paahda kuutioita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää papu-kikhernesekoitus, tomaattimurska sekä kaikki mausteet. Sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia.

4. Ota kurpitsavuoka uunista ja kaada päälle tomaatti-papumuhennos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi pinta kauniin kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.

5. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme