Reseptit

Papu-kurpitsagratiini

Nopea arkiruoka syntyy paahdetusta kurpitsasta, säilykepavuista ja tomaatista valmistetusta muhennoksesta. Juustokuorrutus kruunaa ruoan!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papu-kurpitsagratiini:

  • 1 kg kurpitsaa kuutiona
  • 2+2 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g papu-kikhernesekoitusta
  • 2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • ripaus mustapippuria

Pinnalle:

  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Levitä kurpitsakuutiot uunivuokaan. Kääntele joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja suola. Paahda kuutioita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää papu-kikhernesekoitus, tomaattimurska sekä kaikki mausteet. Sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia.

4. Ota kurpitsavuoka uunista ja kaada päälle tomaatti-papumuhennos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi pinta kauniin kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.

5. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

X