Papu-kurpitsagratiini
Nopea arkiruoka syntyy paahdetusta kurpitsasta, säilykepavuista ja tomaatista valmistetusta muhennoksesta. Juustokuorrutus kruunaa ruoan!
Ainekset
Papu-kurpitsagratiini:
- 1 kg kurpitsaa kuutiona
- 2+2 rkl oliiviöljyä
- n. 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 400 g papu-kikhernesekoitusta
- 2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- ripaus mustapippuria
Pinnalle:
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Levitä kurpitsakuutiot uunivuokaan. Kääntele joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja suola. Paahda kuutioita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää papu-kikhernesekoitus, tomaattimurska sekä kaikki mausteet. Sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia.
4. Ota kurpitsavuoka uunista ja kaada päälle tomaatti-papumuhennos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi pinta kauniin kullan ruskeaksi, noin 15 minuuttia.
5. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous