Reseptit

Papu-pekonisalaatti

Tuoreet, vihreät pavut ovat nyt parhaim­millaan. Tässä ohjeessa ne mehevöityvät pekonin kanssa.

Teksti:
TERESA VÄLIMÄKI
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tuoreita vihreitä, pitkiä papuja
  • 1/2 pkt (noin 80 g) pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa

Valmistusohje

1. Puhdista pavut ja keitä niitä 2–3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä.

2. Suikaloi pekoni ja laita se paistumaan kuumenevalle pannulle. Kun pekonin rasva sulaa ja pekoni alkaa rapeutua, lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kunnes valkosipuli pehmenee. Kääntele pannulle pavut ja anna kuumentua.

3. Jaa revitty romainesalaatti lautasille ja nostele päälle pavut. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle rouhittuja pekaanipähkinöitä.

4. Pirskottele lautasille oliiviöljy ja balsamico.

X