Reseptit

Papu-perunaburger

Tässä astetta terveellisempi perjantaiherkku. Tuhdit mustapapupihvit piilotetaan uuniperunan sisään kuin hampurilaisissa.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papu-perunaburgeri:

  • 6 perunaa (esim. Rosamunda)
  • (merisuolaa)

Mustapapupihvit:

  • 2 prk (à 230 g) säilöttyjä mustapapuja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl cayennenpippuria tai chilijauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta

Lisäksi:

  • 1 dl mustia seesaminsiemeniä
  • 3 avokadoa
  • 3 dl pinaattia tai salaattia
  • 1-2 sipulin vartta
  • srirachaa
  • (majoneesia)

Valmistusohje

1. Pese perunat ja pistele ne haarukalla. Kypsennä perunoita uunivuoassa karkean merisuolan päällä 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 1–1 1⁄2 tuntia.

2. Tee sillä aikaa pihvit. Murskaa valutetut ja huuhdellut pavut karkeaksi tahnaksi ja sekoita joukkoon muut ainekset.

3. Muotoile seos pihveiksi ja kierittele ne seesaminsiemenissä.

4. Paista pihvit juuri ennen tarjoilua öljyssä paistinpannulla noin 3 mnuuttia molemmin puolin.

5. Kokoa burgerit. Halkaise perunat pituussuunnassa ja suorista tarvittaessa pohjaosa. Täytä burgerit murskatulla avokadolla, papupihvillä, pinaatilla, sipulilla sekä kastikkeilla maun mukaan.

X