Reseptit

Papu-tabbouleh

Kauniin keltainen, rouskuva paputabbouleh-salaatti toimii lisukkeena tai sellaisenaan vaikkapa feta-juuston kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g keltaisia vahapapuja
  • 2 dl täysjyvä couscousia
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kurkku
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 appelsiinin puristettu mehu
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl hienonnettua persilijaa

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat. Höyrytä papuja muutama minuutti vesihauteessa. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna
valua huolella.

2. Nosta couscousit ja kurkuma kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Sekoita ja jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi. Sekoita couscousit haarukalla irtonaisiksi.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori kurkku ohuelti ja paloittele. Paloittele pavut kolmeen osaan. Sekoita oliiviöljystä, appelsiinimehusta ja ripauksesta suolaa kastike.

4. Valuta kastike couscousien joukkoon ja lisää mukaan pavut, tomaatit, kurkku ja hienonnettu persilja. Nostele ainekset sekaisin ja nosta tarjoilukulhoon.

Vinkki: Voit käyttää salaatissa couscousin sijasta myös kotimaista täysjyväohraa.

X