papu-kasviskeitto
Reseptit

Papu-tomaatti-kasviskeitto

Tämä kasviskeitto syntyy nopeasti kypsyvistä kasviksista. Tomaatti, kesäkurpitsa ja pavut tuovat makua tähän keittoon.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 500 g tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl hunajaa
  • n. 1,2 l vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 100 g vihreitä papuja paloina
  • 200 g edamamepapuja
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chili. Kuutioi kesäkurpitsat ja tomaatit.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa, ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää tomaattipyree, timjami, laakerinlehdet sekä hunaja. Sekoita ja lisää kesäkurpitsat ja tomaatit sekä vesi. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

3. Lisää sitten paloitellut vihreät pavut ja edamamepavut. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla, hauduta vielä kannen alla noin 15 minuuttia.

4. Lisää lopuksi runsaasti hienonnettua basilikaa ja tarjoile.

Maista myös näitä ihania keittoja:

Kasviskeitto_thaimaalaisittain

Kasviskeitto thaimaalaisittain

nyhtökaura-pho

Nopea nyhtökaura-pho

 Marokkolainen_keitto
X