Reseptit

Papukeitto Toscanasta

Papukeitto Toscanasta valmistuu vaivatta sunnuntaipäivälliselle ja hautuu uunissa itsekseen vaikka ulkoilun aikana. Rapeaksi paahdettu leipä on keiton paras kumppani.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papukeitto Toscanasta

  • 50 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 tomaattia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 prk (à 230 g) isoja valkoisia papuja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Papukeitto Toscanasta tehdään helposti näin:

1. Revi lehtikaali parin sentin kokoisiksi paloiksi ilman paksua lehtiruotia. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Hienonna sipulit. Halkaise tomaatit, poista kanta ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.

2. Kuullota kasviksia sekoitellen kattilassa tai esimerkiksi padassa. Lisää pyree ja mausteet, kuumenna hetki. Kaada sekaan tomaattimurska, vesi ja viini. Huuhtele pavut siivilässä ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Hauduta keittoa 190-asteisessa uunissa tai liedellä noin 45 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää uunissa hautuvan keiton pinnalle halutessasi öljyllä sipaistuja leipäviipaleita ja terttuminitomaatteja kypsennyksen puolivälissä.

Katso myös: 3x lehtikaalikeitto – näillä ohjeilla kokkaat helpotusta kaukokaipuuseen

Katso myös Kotiliesi.fi: 8 x ruokaisa keitto talvipäivään

X