Reseptit

Papupihvit ja jogurttikastike

30.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Täyttävä ateria syntyy papupihveistä, quinoa-riisiseoksesta ja jogurttikastikkeesta. Lisänä värikäs tuoresalaatti.

Ainekset

1 purkki (400 g) papuja
300 g bataattia
1 sipuli
2 tl mietoa chilimausteseosta
2 munaa
½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

jogurttikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia
1 kuutioitu omena
sitruunamehua
tilkka hunajaa
suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhtele pavut. Raasta bataatti. Silppua ja kuullota sipuli.

2. Jauha pavut soseeksi monitoimikoneella. Lisää muut aineet. Anna taikinan tekeytyä hetki ja paista siitä sitten ohuita pihvejä öljyssä teflonpannulla.

3. Sekoita omenakuutiot jogurttiin. Mausta sitruunalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.