Papupyörykät ja tomaattikastike
Papupyörykät ja tomaattikastike on helppoa ja edullista arkiruokaa, joka maistuu myös perheen pienimmille. Seuraksi sopii peruna- tai juuresmuusi sekä puolukat.
Ainekset
Papupyörykät
- 3 dl kuivattuja kikherneitä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1/2 rkl maissijauhoja
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 200 g paseerattua tomaattia
- 2 dl kookosmaitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl jauhettua maustepippuria
Valmistusohje
Papupyörykät ja tomaattikastike tehdään helposti näin:
1. Huuhtele kikherneet siivilässä. Laita ne kulhoon runsaaseen kylmään veteen ja liota jääkaapissa 8 tuntia. Huuhtele lionneet kikherneet hyvin ja anna kuivua siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Lisää maissijauho ja pellavasiemenrouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi.
2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Sekoita joukkoon loput aineet, hauduta 20 minuuttia ja tarkista maku.
3. Laita uuni 180 asteeseen. Muotoile taikinasta tasakokoiset papupyörykät ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuniin noin 20 minuutiksi kunnes papypyörykät ovat kypsiä.
Katso myös: Härkispyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous