Reseptit

Papupyörykät ja tomaattikastike

Papupyörykät ja tomaattikastike on helppoa ja edullista arkiruokaa, joka maistuu myös perheen pienimmille. Seuraksi sopii peruna- tai juuresmuusi sekä puolukat.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papupyörykät

  • 3 dl kuivattuja kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 rkl maissijauhoja

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Papupyörykät ja tomaattikastike tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kikherneet siivilässä. Laita ne kulhoon runsaaseen kylmään veteen ja liota jääkaapissa 8 tuntia. Huuhtele lionneet kikherneet hyvin ja anna kuivua siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Lisää maissijauho ja pellavasiemenrouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi.

2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Sekoita joukkoon loput aineet, hauduta 20 minuuttia ja tarkista maku.

3. Laita uuni 180 asteeseen. Muotoile taikinasta tasakokoiset papupyörykät ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuniin noin 20 minuutiksi kunnes papypyörykät ovat kypsiä.

Katso myös: Härkispyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein

X