Papupyörykkä-salaattikulho
Ravitsevaan lounaskulhoon pakataan papupyöryköitä, paahdettuja ja tuoreita kasviksia sekä superterveellistä lehtikaalia.
Ainekset
Papupyörykät:
- 2 porkkanaa
- 1 dl pakastesipulia
- 1 prk (400/240 g) esikeitettyjä mustapapuja
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 tl grillimausteseosta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Paahdetut kasvikset:
- 2 porkkanaa
- 1/2 keskikokoinen kukkakaali
- 1 1/2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi:
- punasipulia
- lehtikaalia
- kirsikkatomaatteja
- cashewpähkinöitä
Tahinikastike:
- 1/2 dl tahinia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl agavesiirappia
- noin 1/2 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuori papupyöryköiden ja paahdettujen kasvisten porkkanat. Raasta pyöryköihin tulevat porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa loput porkkanat noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Pehmennä porkkanaraastetta ja sipulia mikrossa muutama minuutti. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Huuhtele ja valuta mustapavut ja nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää porkkana-sipuliseos, cashewpähkinät, kaurahiutaleet ja mausteet. Aja sykäyksittäin karkeaksi soseeksi. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Viipaloi kukkakaali ja lisää porkkanatikkujen ja pyöryköiden kanssa samalle pellille. Valuta kasvisten päälle öljy ja ripottele pinnalle mausteet. Paista kasviksia ja pyöryköitä 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
4. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele lehtikaalit ja riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista. Ryöppää lehdet pikaisesti kiehuvassa vedessä. Pilko kirsikkatomaatit ja rouhi pähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
5. Nostele kaikki salaatin ainekset kulhoon. Valuta päälle kastiketta ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoa uunikasvisten ja pyöryköiden kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous