Reseptit

Papusalaatti

Chili, limettimehu ja juustokumina antavat tälle papusalaatille sopivasti potkua. Hunaja täydentää ja pyöristää makuelämyksen.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papusalaatti

  • 6 dl keitettyjä papuja
  • 1 rasia minitomaatteja
  • 2 silputtua kevätsipulia
  • 1 silputtu punasipuli
  • 1 vihreä chili
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • tilkka juoksevaa hunajaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Papusalaatti valmistuu helposti näin:

1. Liota ja keitä pavut. Jos käytät purkkipapuja, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

2. Sekoita öljy, limettimehu, hunaja ja mausteet keskenään kulhon pohjalla. Lisää pavut, silputtu chili ja sipulit. Kääntele ainekset sekaisin. Anna salaatin maustua jonkin aikaa.

Vinkki: Tarjoa papusalaatti esimerkiksi helppojen kasvispihvien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein

X