Reseptit

Papusalaatti

3.4.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Pavut tuovat proteiinia keveään, terveellisellä öljyllä höystettyyn salaattiin.

Ainekset

250 g soijapapuja (pakaste) tai kypsiä valkoisia papuja tai mustapapuja (säilyke)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunan tai limetin mehua
1 tl sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
(tuoreita yrttejä, esim. basilikaa)

Lisäksi:

noin 1 l salaatin lehtiä (esim. babypinaatti, rucola, punamangoldi)
1 kurkku
125 g tofua
(pähkinöitä tai siemeniä)

Valmistusohje

1. Keitä soijapapuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes pavut jäähtyvät. Jos käytät säilykepapuja, huuhtele ja valuta ne huolellisesti. Voit tehdä erivärisistä pavuista myös sekoituksen.

2. Lisää papujen sekaan öljyä, sitrusmehua ja -kuorta, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

3. Annostele lautaselle salaatinlehtiä, kurkkua, murustettua tofua ja soijapapuja. Lisää halutessasi pähkinöitä tai siemeniä.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme