Reseptit

Meksikolainen papusalaatti

Raikas salaatti tukevoituu pavuilla. Mausteinen tomaattisalsa, avokado ja maissilastut vievät makumatkalle Meksikon suuntaan.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meksikolainen papusalaatti

  • 3 prk (à 230 g/380 g) valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä
  • 200 g vihreitä papuja ryöpättynä
  • 1/2 dl kapriksia
  • 2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl lehtipersiljaa
  • 2 dl minttua
  • 2 dl basilikaa

Öljykastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 dl limetin mehua
  • 1 limetin kuori
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalsa:

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2-1 punainen chili hienonnettuna
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä tai yrttejä
  • maissilastuja

Valmistusohje

Meksikolainen papusalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhdo ja valuta pavut huolellisesti. Viipaloi avokadot, viipaloi sipuli ja hienonna yrtit.

2. Tee öljykastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

3. Sekoita salaattiainekset ja valuta joukkoon kastiketta. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

4. Tee salsa. Sekoita mausteet tomaattimurskan joukkoon.

Vinkki: Tarjoa meksikolainen papusalaatti esimerkiksi kanatacojen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet tortillapizzan

X