Reseptit

Papusalaatti

20.9.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Raikas salaatti tukevoituu pavuilla. Mausteinen tomaattisalsa, avokado ja maissilastut vievät makumatkalle Meksikon suuntaan.

Ainekset

Papusalaatti:

3 prk (à 230 g/380 g) valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä
200 g vihreitä papuja ryöpättynä
1/2 dl kapriksia
2 avokadoa
1 punasipuli
2 dl lehtipersiljaa
2 dl minttua
2 dl basilikaa

Öljykastike:

1 dl oliiviöljyä
1/4 dl limetin mehua
1 limetin kuori
1 rkl dijoninsinappia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Tomaattisalsa:

1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 punainen chili hienonnettuna
1 limetin kuori raastettuna
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

salaatinlehtiä tai yrttejä
maissilastuja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta pavut huolellisesti. Viipaloi avokadot, viipaloi sipuli ja hienonna yrtit.

2. Tee öljykastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

3. Sekoita salaattiainekset ja valuta joukkoon kastiketta. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

4. Tee salsa. Sekoita mausteet tomaattimurskan joukkoon.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme