Meksikolainen papusalaatti
Raikas salaatti tukevoituu pavuilla. Mausteinen tomaattisalsa, avokado ja maissilastut vievät makumatkalle Meksikon suuntaan.
Ainekset
Meksikolainen papusalaatti
- 3 prk (à 230 g/380 g) valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä
- 200 g vihreitä papuja ryöpättynä
- 1/2 dl kapriksia
- 2 avokadoa
- 1 punasipuli
- 2 dl lehtipersiljaa
- 2 dl minttua
- 2 dl basilikaa
Öljykastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/4 dl limetin mehua
- 1 limetin kuori
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Tomaattisalsa:
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2-1 punainen chili hienonnettuna
- 1 limetin kuori raastettuna
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- salaatinlehtiä tai yrttejä
- maissilastuja
Valmistusohje
Meksikolainen papusalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhdo ja valuta pavut huolellisesti. Viipaloi avokadot, viipaloi sipuli ja hienonna yrtit.
2. Tee öljykastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
3. Sekoita salaattiainekset ja valuta joukkoon kastiketta. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
4. Tee salsa. Sekoita mausteet tomaattimurskan joukkoon.
Vinkki: Tarjoa meksikolainen papusalaatti esimerkiksi kanatacojen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet tortillapizzan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous