Reseptit

Papusalaatti

Raikas salaatti tukevoituu pavuilla. Mausteinen tomaattisalsa, avokado ja maissilastut vievät makumatkalle Meksikon suuntaan.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papusalaatti:

  • 3 prk (à 230 g/380 g) valkoisia papuja, kidneypapuja ja kikherneitä
  • 200 g vihreitä papuja ryöpättynä
  • 1/2 dl kapriksia
  • 2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl lehtipersiljaa
  • 2 dl minttua
  • 2 dl basilikaa

Öljykastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 dl limetin mehua
  • 1 limetin kuori
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattisalsa:

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2-1 punainen chili hienonnettuna
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä tai yrttejä
  • maissilastuja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta pavut huolellisesti. Viipaloi avokadot, viipaloi sipuli ja hienonna yrtit.

2. Tee öljykastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

3. Sekoita salaattiainekset ja valuta joukkoon kastiketta. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

4. Tee salsa. Sekoita mausteet tomaattimurskan joukkoon.

X