Reseptit

Paputabbouleh

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g keltaisia vahapapuja
  • 2 dl täysjyväcouscousta
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 rs (200 g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • ½ kurkku
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ appelsiinin puristettu mehu
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat. Höyrytä papuja muutama minuutti vesihauteessa. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua huolella.

2. Nosta couscous ja kurkuma kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Sekoita ja jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi. Sekoita couscous-suurimot haarukalla irtonaisiksi.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori kurkku ohuelti ja paloittele. Paloittele pavut kolmeen osaan. Sekoita oliiviöljystä, appelsiinimehusta ja ripauksesta suolaa kastike.

4. Valuta kastike couscousin joukkoon ja lisää mukaan pavut, tomaatit, kurkku ja hienonnettu persilja. Nostele ainekset sekaisin ja nosta tarjoilukulhoon.

Vinkki: Voit käyttää salaatissa couscousin sijasta myös kotimaista täysjyväohraa.

X