Reseptit

Paputortillat

18.10.2019 Teksti: Kasvisruokaa viisaasti -kirja Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tuhti ja kuitupitoinen papukastike on helppo tehdä ja valmistuu nopeasti. Lapsetkin pitävät siitä maissitortillan sisään käärittynä.

Ainekset

Papukastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
2 rkl öljyä
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl timjamia
1/2 tl meiramia
1/2 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
(1 dl vettä)
200 g pakastemaissia
2 tlk (à 450 g) kypsiä kidneypapuja
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl siirappia

Lisäksi:

salaattia
maissitortilloja

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipulit, viipaloi chili ja kuullota öljyssä.

2. Lisää mausteet, tomaattimurska ja maissi, kypsennä viitisen minuuttia. Lisää pavut, pyree ja tarvittaessa vettä. Kypsennä edelleen viitisen minuuttia.

3. Viimeistele maku siirapilla. Tarjoa papukastike joko tortillojen täytteenä tai viljalisäkkeen ja salaatin kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme