Reseptit

Paputortillat

Tuhti ja kuitupitoinen papukastike on helppo tehdä ja valmistuu nopeasti. Lapsetkin pitävät siitä maissitortillan sisään käärittynä.

Teksti:
Kasvisruokaa viisaasti -kirja
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papukastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 mieto chili
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl meiramia
  • 1/2 tl suolaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • (1 dl vettä)
  • 200 g pakastemaissia
  • 2 tlk (à 450 g) kypsiä kidneypapuja
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl siirappia

Lisäksi:

  • salaattia
  • maissitortilloja

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipulit, viipaloi chili ja kuullota öljyssä.

2. Lisää mausteet, tomaattimurska ja maissi, kypsennä viitisen minuuttia. Lisää pavut, pyree ja tarvittaessa vettä. Kypsennä edelleen viitisen minuuttia.

3. Viimeistele maku siirapilla. Tarjoa papukastike joko tortillojen täytteenä tai viljalisäkkeen ja salaatin kanssa.

X