Reseptit

Parempi pippurinen pata

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

800 g Pirkka Hyvää Suomesta karjalanpaistilihaa
500 g Hyvää Suomesta uunijuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka, punasipuli)
2 isoa sipulia
1 kpl Hyvää Suomesta Musta Pekka -juusto
3 valkosipulin kynttä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
3 dl valkoviiniä
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rasia herkkusieniä
pari laakerinlehteä
tuoretta rosmariinia
0.5 prk hillosipulia
muutama kokonainen maustepippuri

Valmistusohje

Paistetaan puhdistetut ja viipaloidut herkkusienet pannulla, jätetään odottamaan. Ruskistetaan liha voissa kuumalla pannulla pienissä erissä ja siirretään pataan. Ripotellaan vehnäjauho lihojen päälle. 

Paistetaan voissa sopivaksi pilkotut uunijuurekset sekä sipulit, lisätään pataan. Kaadetaan joukkoon vesi, viini ja tomaattimurska. 

Lisätään joukkoon lihaliemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. 

Kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan muhia miedolla lämmöllä puolitoista tuntia. Lisätään lopuksi murusteltu Musta Pekka, herkkusienet, silputtu rosmariini ja hillosipulit, kuumennetaan vielä hyvin niin, että juusto sulaa. Tarkistetaan maku ja nautitaan riisin kera.

 Tyrniä ja tyrskyjä -blogi

Äänestä reseptiä!