Parempi Runeberginkakku
Perinteinen Runebergintorttu saa kivan twistin, kun leivot sen vaihteeksi kakun muotoon. Herkullinen toscakuorrutus kruunaa herkkuleivonnaisen.
Ainekset
taikina
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 100 g mantelirouhetta
- 250 g voita sulatettuna
- 3 dl keksimuruja (esim.pipareita tai murokeksejä)
- 2 dl korppujauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- (muutama tippa manteliaromia)
Toscakuorrutus
- 100 g mantelilastuja
- 75 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl kermaa tai täysmaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Runeberginkakku leivotaan näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kerma, mantelirouhe ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita keskenään keksimurut, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Mausta taikina halutessasi manteliesanssilla.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkään kakkuvuokaan. Painele teelusikalla pintaan muutama kuoppa ja lusikoi niihin vadelmahillo. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia, peitä pinta foliolla, jos kakku tummuu pinnaltaan liikaa.
3. Mittaa toscakuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen niin, että sokeri sulaa. Lisää kuorrutus kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin kullanruskean värin.
4. Jäähdytä Runeberginkakku ja tarjoile se hyvän kahvin kanssa.
Runebergin torttuja uudella twistillä:
Kommentit
Aivan mahtavan hyvä. Trin ohjeen mukaan ?
Kommentit
Aivan mahtavan hyvä. Trin ohjeen mukaan ?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous