Reseptit

Parhaat broilerinkoivet

Parhaat broilerinkoivet maustetaan inkivääristä, chilistä ja valkosipulista valmistetulla tahnalla. Soija, öljy ja mangochutney antaa lihan pintaan upeaa aromia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerinkoivet

  • noin 12 broilerin koipipalaa
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 rkl hienonnettua valkosipulia
  • 1 tl chilihiutaleita
  • tilkka öljyä

Pinnalle

  • 1.5 dl sileää mangochutneya
  • 1 dl soijaa
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Broilerinkoivet tehdään näin:

1. Jos mahdollista, pane broilerit maustumaan jo edellisenä iltana.

2. Tee tahna inkivääristä, chilistä ja valkosipulista, lisäätilkka öljyä. Työnnä tahna broilerinkoipien nahkan alle.

3. Sekoita mangochutney, öljy ja soija keskenään. Levitä seoskoipien pinnalle. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua jääkaapissa.

4. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla, pane koivet vieri viereen pellille. Kypsennä noin 45–60 minuuttia. Tarkista kypsyys koiven paksuimmasta kohdasta. Tarjoa broilerinkoivet kuumina tai kylminä korianterikastikkeen kanssa.

Katso myös:

Grillatut broilerinkoivet

Tuliset broilerinkoivet

Corn Flakes -kuorrutetut broilerinkoivet

Katso myös Kotiliesi: Aasialaiset broilerinkoivet

X