Reseptit

Pariloitu entrecôte ja mustapapu-pekonimuhennosta

1.2.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tässä mahtavaa meksikon meininkiä ruokapöytään. Grillattu mehevä naudan entrecote-pihvi tarjotaan maukkaan mustapapu­-pekonimuhennoksen kera.

Ainekset

Pariloitu entrecôte:

3-4 isoa entrecôte-pihviä
1 limetin mehu
1/2 dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl juustokuminaa
maissi- tai oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Mustapapu- pekonimuhennos:

1 pkt / n. 175 g pekonia
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
2 rkl maissi- tai oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
muutama tippa chipotle tabascoa
2 prk (n. 600 g) kypsiä mustapapuja
2 dl tomaattikastiketta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

maissitortilloja
avokadoa viipaleina
limettilohkoja
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Ota pihvit huoneen lämpöön. Sekoita limetin mehusta, soijakastikkeesta, valkosipulista ja juustokuminasta marinadi. Kääntele pihvit marinadissa ja jätä maustumaan.

2. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää pannulle hieman öljyä ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää juustokumina, oregano, tabasco sekä pavut ja tomaattikastike. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja mustapippuril- la. Hauduta noin 15 minuuttia.

3. Nosta pihvit marinadista talouspaperille. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista pihvejä 2–3 minuuttia per puoli. Mausta pinnat paiston aikana suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.

4. Levitä tortillat vadille ja kokoa päälle papumuhennosta, lihaviipaleita ja avokadoa sekä limettilohkoja. Viimeistele lehtipersiljalla tai korianterilla.