Reseptit

Pariloitu entrecôte ja mustapapu-pekonimuhennosta

Tässä mahtavaa meksikon meininkiä ruokapöytään. Grillattu mehevä naudan entrecote-pihvi tarjotaan maukkaan mustapapu­-pekonimuhennoksen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pariloitu entrecôte:

  • 3-4 isoa entrecôte-pihviä
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • maissi- tai oliiviöljyä paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Mustapapu- pekonimuhennos:

  • 1 pkt / n. 175 g pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl maissi- tai oliiviöljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • muutama tippa chipotle tabascoa
  • 2 prk (n. 600 g) kypsiä mustapapuja
  • 2 dl tomaattikastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi:

  • maissitortilloja
  • avokadoa viipaleina
  • limettilohkoja
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Näin valmistuu entrecôte meksikolaisittain:

1. Ota pihvit huoneen lämpöön. Sekoita limetin mehusta, soijakastikkeesta, valkosipulista ja juustokuminasta marinadi. Kääntele pihvit marinadissa ja jätä maustumaan.

2. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää pannulle hieman öljyä ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää juustokumina, oregano, tabasco sekä pavut ja tomaattikastike. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja mustapippuril- la. Hauduta noin 15 minuuttia.

3. Nosta pihvit marinadista talouspaperille. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista pihvejä 2–3 minuuttia per puoli. Mausta pinnat paiston aikana suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa entrecôte ohuiksi viipaleiksi.

4. Levitä tortillat vadille ja kokoa päälle papumuhennosta, lihaviipaleita ja avokadoa sekä limettilohkoja. Viimeistele lehtipersiljalla tai korianterilla.

Meksikolaiseen ruokapöytään kuuluvat myös juusto-paprikaquesadillat, broilerifajita ja tomaattisalsa.

Katso myös: Meksikolainen chili con carne

X