Reseptit

Pariloitu misokirjololohi

Kuvan misokirjolohi on tehty tuplakirjolohifileestä, jossa fileen puolikkaat ovat selkäpuolelta kiinni toisissaan. Yhtä hyvin voit käyttää kahta vastakkain asetettua kirjolohifileen palasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g nahallista kirjolohifileetä
  • 3 rkl misotahnaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1/2 tl sormisuolaa

Pinnalle:

  • tilliä
  • korianteria
  • chiliviipaleita

Valmistusohje

1. Leikkaa kirjolohifilee kahteen tai neljään palaan. Sekoita marinadi misotahnasta, öljystä, soijasta, riisiviinietikasta, hunajasta ja mausteista. Pane kalat vuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua noin 1 tunti.

2. Kuumenna öljyllä sipaistu parilalevy grillissä. Pane kaksi fileepalaa vastakkain niin, että lihapuolet tulevat sisälle. Grillaaminen tapahtuu siis nahka- eli selkäpuolelta. Pariloi noin 3 minuuttia puoleltaan tai kunnes kala on keskeltä juuri ja juuri kypsää.

3. Nosta kalafileet tarjolle. Ripottele pinnalle tilli- ja korianterisilppua ja chiliviipaleita. Tarjoa lisänä grillattuja avomaankurkkulohkoja ja limettiä.

X