Pariloitua lohta, korvasienimuhennosta ja uusia perunoita
Tarjoile pariloitu lohi korvasienimuhennoksen ja sipulinvarsisilpun kera.
Ainekset
- 4 kpl lohimedaljonkia
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria
- silputtuja sipulinvarsia
Korvasienimuhennos:
- noin 300 g tuoreita korvasieniä
- 2-3 kevätsipulia tai 1 sipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Lohi
Laita pinnoitettu pannu liedelle, lisää voita. Anna kuumentua kunnes voi alkaa lähes ruskistua. Lisää lohimedaljongit pannulle kiinni oleva puoli ylöspäin. Paista kunnes kalan pintaan nousee nestekuplia.
Käännä medaljonki ja paista toista puolta vain parikymmentä sekuntia. Näin kalasta tulee sopivan kypsää ja pinnaltaan rapeaa.
Tarjoile korvasienimuhennoksen ja sipulinvarsisilpun kera.
Korvasienimuhennos
Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuuttia ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin.
Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sienet voissa kunnes neste on haihtunut. Ota ne pannulta.
Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla. Laita sienet jälleen pannulle ja lisää vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous