24.4.2012

Pariloitua lohta, korvasienimuhennosta ja uusia perunoita

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 kpl lohimedaljonkia
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria
silputtuja sipulinvarsia

Korvasienimuhennos:

noin 300 g tuoreita korvasieniä
2-3 kevätsipulia tai 1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Lohi

Laita pinnoitettu pannu liedelle, lisää voita. Anna kuumentua kunnes voi alkaa lähes ruskistua. Lisää lohimedaljongit pannulle kiinni oleva puoli ylöspäin. Paista kunnes kalan pintaan nousee nestekuplia.

Käännä medaljonki ja paista toista puolta vain parikymmentä sekuntia. Näin kalasta tulee sopivan kypsää ja pinnaltaan rapeaa.

Tarjoile korvasienimuhennoksen ja sipulinvarsisilpun kera.

Korvasienimuhennos

Keitä korvasieniä voimakkaasti 5 minuuttia ainakin kaksi, mielellään kolme kertaa. Huuhtele sienet hyvin kunkin keiton jälkeen juoksevassa vedessä. Valuta ja kuivaa sienet lopuksi hyvin.

Valikoi joukosta pienimmät ja kauneimmat sienet kokonaisina käytettäviksi. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Paista sienet voissa kunnes neste on haihtunut. Ota ne pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla. Laita sienet jälleen pannulle ja lisää vehnäjauhot. Pyörittele sieniä niin, että jauhot leviävät sieniin. Lisää vesi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10–15 minuuttia.

Lue lisää korvasienestä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi