Reseptit

Pariloituja kampasimpukoita ja chilihilloa

Simpukat ovat tyylikästä ruokaa, jonka seurassa maistuvat itsetehty chilihillo ja kukkakaalisose. Panosta kattaukseen, sillä se viimeistelee tämän juhlallisen ruokalajin.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa kampasimpukkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita

Tryffeli-kukkakaalisose:

  • pieni kukkakaali
  • 1 prk kookosmaitoa
  • muutama tippa tryffeliöljyä
  • nokare voita
  • suolaa
  • pippuria

Chilihillo:

  • iso chili (keskivahva)
  • tilkka öljyä
  • vähän timjamia, mielellään timjaminkukkia
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä

Krassivaahto:

  • 150 g vesikrassia
  • 2 rkl voita
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl hyvää kasvis- tai kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • muutama tippa sitruunanmehua

Valmistusohje

Pariloiduille kampasimpukoille tarjoavat tyylikästä seuraa tryffeli-kukkakaalisose, krassivaahto ja chilihillo.

Kukkakaalisose: Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Keitä ne kookosmaidossa kypsiksi, valuta ja soseuta. Lisää tryffeliöljy ja nokare voita. Ohenna tarpeen mukaan keitinliemellä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Chilihillo: Kuutioi chili ja freesaa nopeasti öljyssä. Lisää timjami, sokeri ja vesi ja keitä, kunnes liemi sakenee. Jäähdytä.

Krassivaahto: Hienonna krassi tehosekoittimessa. Kuullota sipuli voissa. Lisää viini ja liemi ja keitä, kunnes lientä on jäljellä puolet. Lisää kerma ja keitä 2 minuuttia. Lisää krassi ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.

Vaahdota kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.

Kampasimpukat: Leikkaa kampasimpukoihin toiselle puolelle ristiviillos. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista simpukoiden  ristikkopuoli siinä kullanruskeaksi. Lisää voi, käännä simpukat ja paista hetki paistovoilla valellen. Anna levätä hetki.

Aseta lautasille tryffeli-kukkakaalisosetta ja päälle kampasimpukat. Vaahdota krassikastike ja kaada päälle. Asettele chilihillo annoksen ympärille.

Ohje: Helmi Cateringin vetäjät, Mari Lilja, Matti Marttinen ja Kaisa Nieminen

X