Pariloituja kampasimpukoita ja chilihilloa
Simpukat ovat tyylikästä ruokaa, jonka seurassa maistuvat itsetehty chilihillo ja kukkakaalisose. Panosta kattaukseen, sillä se viimeistelee tämän juhlallisen ruokalajin.
Ainekset
- 4 isoa kampasimpukkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
Tryffeli-kukkakaalisose:
- pieni kukkakaali
- 1 prk kookosmaitoa
- muutama tippa tryffeliöljyä
- nokare voita
- suolaa
- pippuria
Chilihillo:
- iso chili (keskivahva)
- tilkka öljyä
- vähän timjamia, mielellään timjaminkukkia
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 dl vettä
Krassivaahto:
- 150 g vesikrassia
- 2 rkl voita
- 1 hienonnettu salottisipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl hyvää kasvis- tai kalalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- pippuria
- muutama tippa sitruunanmehua
Valmistusohje
Pariloiduille kampasimpukoille tarjoavat tyylikästä seuraa tryffeli-kukkakaalisose, krassivaahto ja chilihillo.
Kukkakaalisose: Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Keitä ne kookosmaidossa kypsiksi, valuta ja soseuta. Lisää tryffeliöljy ja nokare voita. Ohenna tarpeen mukaan keitinliemellä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Chilihillo: Kuutioi chili ja freesaa nopeasti öljyssä. Lisää timjami, sokeri ja vesi ja keitä, kunnes liemi sakenee. Jäähdytä.
Krassivaahto: Hienonna krassi tehosekoittimessa. Kuullota sipuli voissa. Lisää viini ja liemi ja keitä, kunnes lientä on jäljellä puolet. Lisää kerma ja keitä 2 minuuttia. Lisää krassi ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.
Vaahdota kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.
Kampasimpukat: Leikkaa kampasimpukoihin toiselle puolelle ristiviillos. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista simpukoiden ristikkopuoli siinä kullanruskeaksi. Lisää voi, käännä simpukat ja paista hetki paistovoilla valellen. Anna levätä hetki.
Aseta lautasille tryffeli-kukkakaalisosetta ja päälle kampasimpukat. Vaahdota krassikastike ja kaada päälle. Asettele chilihillo annoksen ympärille.
Ohje: Helmi Cateringin vetäjät, Mari Lilja, Matti Marttinen ja Kaisa Nieminen
Kommentit
Currya kampasimpukoiden päälle 🙂
Kommentit
aluksi epäilin että olisiko se hyvää ja se oli taivaalista. kannattaa kokeilla että pistää ripauksen suolaa kampasimpukan pääle kun se on valmis. vaikka olen alaikäinen niin olen todella innostunut tekemään vanhempieni kanssa vaikeitakin ruokia ja ne ovat onnistuneet hyvin ja minä osaan tehdä jo aivan taivaallista pasta carbonarraa. kannatta kokeilla vaikka ei olisi ennen tehnyt sitä. kokeile pekonia savukinkkua tai jotain makkaraa(hk chili makkara on paras tai pekoni). olen innostunut jos voisitte pistää kommenteihin jotain vaikeita ruokia niin voisin joskus kokeillakkin niitä(mieluiten eksootisia ruokia). olen myös tehnyt guavasta kaikkea jälkiruakaa ilman reseptejä olen myös tehnyt guava jäätelöä se oli todella hyvää kannattaa kokeilla jos on jäätelökone.(huh tuli pitkä kommentti sori)
Minun oikea nimeni on aarni koivunen
Currya kampasimpukoiden päälle 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous