Reseptit

Parmankinkulla täytetyt puustit

Suolaiset puustit täytetään parmankinkulla, parmesaanilla ja pinjansiemenillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa (noin)
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2.5 rkl rypsiöljyä
  • 5.5 dl täysjyvävehnäjauhoja (noin)

täyte:

  • 4 dl hienonnettuja yrttejä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 8 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja basilika sekä jauhoja vähitellen. Kaada joukkoon öljy ja lisää jauhoja niin, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Anna kohota noin 20 minuuttia.
2. Sekoita hienonnetut yrtit, pinjansiemenet, parmesaani ja öljy blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina ohueksi levyksi. Levitä päälle yrttitahna ja parmankinkkuviipaleet. Kääri taikina pitkältä sivulta
alkaen tiukaksi rullaksi. Leikkaa noin 5 cm:n paksuiksi pätkiksi ja nostele palat pieniin vuokiin.
4. Kohota vielä noin 15 minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

X