Reseptit

Parmesaani-pannuleipä

Maukkaasta pannuleivästä saa näppärää sormisyötävää julhapöytään tai illanistujaisiin, kun sen leikkaa pieniksi sormenpaksuiksiksi paloiksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 5 dl tavallisia vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Pinnalle:

  • 200 g minitomaatteja
  • 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja tuoretta rosmariinia
  • 100 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot sekä kuivahiiva kulhossa.

2. Sekoita veteen suola ja sokeri. Lisää joukkoon ensin noin puolet jauhoseoksesta hyvin sekoittaen. Lisää loput jauhot käsin vaivaten. Lisää myös öljy.Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna taikinan kohota liinan allanoin 20 minuuttia.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja painele se levyksi. Anna taas kohotanoin 20 minuuttia.

4. Painele tomaatit ja oliivit taikinaan ja ripottele pinnalle tuoretta rosmariinia sekä parmesaaniraaste.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

6. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

X