Parmesaani-pannuleipä
Maukkaasta pannuleivästä saa näppärää sormisyötävää julhapöytään tai illanistujaisiin, kun sen leikkaa pieniksi sormenpaksuiksiksi paloiksi.
Ainekset
Taikina:
- 5 dl durumvehnäjauhoja
- 5 dl tavallisia vehnäjauhoja
- 1 pss kuivahiivaa
- 5 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
- 200 g minitomaatteja
- 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja tuoretta rosmariinia
- 100 g parmesaania raastettuna
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot sekä kuivahiiva kulhossa.
2. Sekoita veteen suola ja sokeri. Lisää joukkoon ensin noin puolet jauhoseoksesta hyvin sekoittaen. Lisää loput jauhot käsin vaivaten. Lisää myös öljy.Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna taikinan kohota liinan allanoin 20 minuuttia.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja painele se levyksi. Anna taas kohotanoin 20 minuuttia.
4. Painele tomaatit ja oliivit taikinaan ja ripottele pinnalle tuoretta rosmariinia sekä parmesaaniraaste.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
6. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous