Reseptit

Parmesaanibriossit

25.11.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl maitoa
25 g hiivaa
3 kananmunaa
2 rkl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita

täyte:

2 rkl oliiviöljyä
125 g vastaraastettua parmesaania
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
ripaus sormisuolaa

voiteluun:

1 kananmuna

Valmistusohje

Maitokahvikupillisen ja vastapaistetun parmesaanibriossin äärellä on ihana aloittaa viikonloppu. Tästä reseptistä leivot 12 kpl briosseja.

1. Laita yleiskoneeseen kylmä maito, hiiva, kananmunat ja sokeri. Sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot ja suola ja anna koneen käydä 5 minuuttia.
2. Lisää lopuksi koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitua kylmää voita kuitenkin niin, että edellinen annos on aina sekoittunut kunnolla taikinaan. Kaavi pehmeä taikina leivontakulhoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli.
3. Kauli taikina aamulla jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Sivele taikinan pintaan oliiviöljyä. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja mausteet.
4. Kääri taikina kääretortun tavoin rullalle ja leikkaa noin 5 cm levyisiksi paloiksi. Nosta ne leivinpaperilla tai muffinivuoilla vuoratulle muffinipellille. Anna briossien kohota 20 minuuttia.
5. Voitele briossit kanamunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Katso myös

Kotiliesi.fi: mantelibriossit

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *