Reseptit

Parmesaanijuustolla gratinoitua kurpitsaa

Parmesaani­ juustolla kuorru­tettu, paahdettu kurpitsa sopii sellaisenaan vaik­kapa iltapalaksi hyvän leivän kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g kurpitsaa kuutioina (n. 1 kg kuorineen)
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • noin 1 dl kuohukermaa
  • 75 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Laita kurpitsakuutiot kulhoon. Hienonna chili ja timjami ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan myös oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri.

2. Kaada kurpitsat mausteineen uunivuokaan ja kaada päälle tilkka kermaa.

3. Paada 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele sitten pinnalle parmesaani ja jatka paahtamista toiset 15 minuuttia.

4. Tarjoile esimerkiksi karitsapullien kera.

X