Parmesaanikukkakaali
Reseptit

Parmesaanikukkakaali

Parmesaanikukkakaali rapeutuu uunissa, kun kukinnot leivittää kananmunalla, pankojauhoilla ja parmesaaniraasteella. Suolaisen maukas dippikastike sekoitetaan murskatusta anjoviksesta ja kapriksista. Kaalit maistuvat parhaimmilta uunituoreina.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parmesaanikukkakaali

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pkt (150 g) varsiparsakaaleja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl pankojauhoja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 rkl rypsiöljyä

Anjovis-kapristahna

  • 4 anjovisfileetä
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

Parmesaanikukkakaali tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin anjovis-kapristahna. Murskaa anjovisfileet haarukalla. Hienonna kaprikset. Sekoita kulhossa ranskankerma, anjovis- ja kaprismurska, dijoninsinappi, sitruunamehu, hienonnetut yrtit ja ripaus sokeria. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään vartiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille.

3. Pese kukkakaali, irrottele kukinnot. (Hienonna jäljelle jäänyt kanta ja varsi esimerkiksi perunasoseen tai keiton joukkoon.) Huuhtele varsiparsakaalit.

4. Riko kananmuna syvälle lautaselle, sekoita joukkoon suola. Sekoita toiselle lautaselle pankojauhot ja parmesaaniraaste. Kasta kukkakaalinpalat ja varsiparsakaali ensin kananmunassa, sitten pankojauhoissa. Asettele leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle rypsiöljyä. Kypsennä  uunin keskitasolla noin vartti, kunnes kukkakaalit ja varsiparsakaalit ovat kauniin ruskeita. Dippaile anjovistahnaan.

Katso myös: Hunaja­marinoitua kukkakaalia ja sinihome­juustodippi

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

X