parmesaanipaneroitua kuhaa
Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa on pyhäpäivän herkku.
Reseptit

Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa

Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa on pyhäpäivän herkku.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parmesaanipaneroitu kuha:

  • 700 g kuhafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 2.5 rkl hienonnettua salviaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl voita

Paahdetut puikulaperunat:

  • 500 g puikulaperunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 3 tl raastettua sitruunan kuorta

Yrtti-kaprissalsa:

  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria maun mukaan
  • ripaus sokeria
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Valmista ensin salsa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.

2. Pese puikulaperunat huolellisesti ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pirskottele perunoille rypsiöljyä ja suolaa. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia riippuen niiden koosta. Sekoita kypsien perunoiden joukkoon raastettu sitruunankuori.

3. Valmistele perunoiden kypsymisen aikana kala. Leikkaa kuhafileet noin 5 senttiä leveiksi paloiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Mittaa laakealle lautaselle  korppujauhot ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani sekä salvia. Kääntele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhojuustoseoksessa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista kuhapalat seoksessa molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi.

4. Kokoa annos rapeista kalapaloista, perunoista ja salsasta.

X