Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa
Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa on pyhäpäivän herkku.
Ainekset
Parmesaanipaneroitu kuha:
- 700 g kuhafileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl raastettua parmesaania
- 2.5 rkl hienonnettua salviaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl voita
Paahdetut puikulaperunat:
- 500 g puikulaperunoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- 3 tl raastettua sitruunan kuorta
Yrtti-kaprissalsa:
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 3 rkl kapriksia
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria maun mukaan
- ripaus sokeria
- puolen sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Valmista ensin salsa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.
2. Pese puikulaperunat huolellisesti ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pirskottele perunoille rypsiöljyä ja suolaa. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia riippuen niiden koosta. Sekoita kypsien perunoiden joukkoon raastettu sitruunankuori.
3. Valmistele perunoiden kypsymisen aikana kala. Leikkaa kuhafileet noin 5 senttiä leveiksi paloiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Mittaa laakealle lautaselle korppujauhot ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani sekä salvia. Kääntele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhojuustoseoksessa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista kuhapalat seoksessa molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi.
4. Kokoa annos rapeista kalapaloista, perunoista ja salsasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous