Reseptit

Parsa­-pekoniniput

3.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Parsa-pekoniniput ovat kivaa pikkusyötävää tai lisuke grillatulle tai paistetulle lihalle, kanalle tai kalalle.

Ainekset

Parsa-pekoniniput:

2 nippua vihreää (tai valkoista) parsaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 pkt pekonia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa parsat. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois. Jos käytät valkoista parsaa, kuori ne. Kääntele parsoihin kulhossa ripaukset suolaa ja mustapippuria ja oliiviöljyä.

2. Tee parsoista 2–3 kappaleen nippuja ja kääri niiden ympärille pekoniviipaleet. Paahda parsa-pekoninippuja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai grillaa ne kypsiksi.