Reseptit

Parsa­-gruyèrepiirakka

Maailman helpoin ja herkullisin par­sapiirakka syntyy valmiista lehti­taikinalevystä, parsasta ja gruyèrejuustosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa­-gruyèrepiirakka:

  • 1 pkt isoa kaaviloitua pakastelehtitaikinaa
  • 1 prk/200 g ranskankermaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 200 g gruyèrejuustoa raastettuna
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kaaviloi sulanut lehtitaikinalevy leivinpaperin päällä hiemanisommaksi ja ohuemmaksi.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Levitä seos taikinalevylle niin, että reunaan jää noin 1 cm tyhjää taikinareunaa.

3. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois. Halkaise parsat pituussuunnassa ja lado ne piirakan päälle.

4. Ripottele pinnalle raastettu gruyèrejuusto ja paista piirakkaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoile raikkaan vihreän salaatin kanssa.

X