Reseptit

Parsa­-pekoniniput

Parsa-pekoniniput ovat kivaa pikkusyötävää tai lisuke grillatulle tai paistetulle lihalle, kanalle tai kalalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Parsa on kevään rapsakka herkku ja kesän grilliruokien parasta antia.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-pekoniniput:

  • 2 nippua vihreää (tai valkoista) parsaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 pkt pekonia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa parsat. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois. Jos käytät valkoista parsaa, kuori ne. Kääntele parsoihin kulhossa ripaukset suolaa ja mustapippuria ja oliiviöljyä.

2. Tee parsoista 2–3 kappaleen nippuja ja kääri niiden ympärille pekoniviipaleet. Paahda parsa-pekoninippuja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai grillaa ne kypsiksi.

X