Reseptit

Parsa-­fetapasta

Kevään herkullisin pasta tulee tässä! Parsalla ja fetajuustolla höystetty kasvispasta on herkullinen ruoka koko perheen makuun.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-parsapasta:

  • 400 g pennepastaa
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tl currya
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • 2 dl kuohukermaa

Viimeistelyyn:

  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.

2. Huuhtele parsat ja kuivaa ne.Katkaise tyvestä vaalea puiseva pala pois. Paloittele parsat noin 2-3 cm pitkiksi paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Paistasieniin hyvä väri ja lisää sipulit. Paista kunnes sipuli pehmenee ja lisää parsat. Paista pari minuuttia. Lisää sitten mausteet, tuore salvia ja kuohukerma. Kiehauta ja tarkista maku.

4. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kääntele kastikkeen joukkoon.

5. Jaa pasta lautasille ja viimeistele murennetulla fetajuustolla. Tarjoa heti.

X