Reseptit

Parsa-kananmuna-pekonipelti

Parsat, tomaatit, pekonit ja munat kypsyvät sulassa sovussa samassa vuoassa. Makua antaa päälle raastettu pecorinojuusto, jonka voi hyvin korvata parmesaanillakin. Jos haluat kananmunien jäävän valuviksi, lyhennä ohjeen paistoaikaa parilla minuutilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-kananmuna-pekonipelti

  • 1 pkt (400 g) tankoparsaa
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 4 kananmunaa
  • 100 g pekonia
  • 1 dl raastettua pecorinojuustoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Parsa-kananmuna-pekonipelti tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori parsat nupun alapuolelta, huuhtele ja katkaise pala kuivahtanutta vartta pois. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Levitä uunivuokaan tai pellille. Huuhtele kirsikkatomaatit ja lisää vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta sormisuolalla.

2. Tee neljä koloa parsojen väliin ja riko niihin kananmunat. Aseta vuokaan pekonipaloja. Raasta päälle pecorinoa. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Lisää päälle reilusti tuoretta basilikaa ja rouhaisu mustapippuria.

Katso myös: Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!

X