Parsa-kananmuna-pekonipelti
Parsat, tomaatit, pekonit ja munat kypsyvät sulassa sovussa samassa vuoassa. Makua antaa päälle raastettu pecorinojuusto, jonka voi hyvin korvata parmesaanillakin. Jos haluat kananmunien jäävän valuviksi, lyhennä ohjeen paistoaikaa parilla minuutilla.
Ainekset
Parsa-kananmuna-pekonipelti
- 1 pkt (400 g) tankoparsaa
- 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa
- 4 kananmunaa
- 100 g pekonia
- 1 dl raastettua pecorinojuustoa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Parsa-kananmuna-pekonipelti tehdään helposti näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori parsat nupun alapuolelta, huuhtele ja katkaise pala kuivahtanutta vartta pois. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Levitä uunivuokaan tai pellille. Huuhtele kirsikkatomaatit ja lisää vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta sormisuolalla.
2. Tee neljä koloa parsojen väliin ja riko niihin kananmunat. Aseta vuokaan pekonipaloja. Raasta päälle pecorinoa. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Lisää päälle reilusti tuoretta basilikaa ja rouhaisu mustapippuria.
Katso myös: Pekonia, kananmunaa ja tomaattia – aamupalapelti
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous