Reseptit

Parsa-katkarapumaljat

23.4.2016 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Mehukkaat parsa-katkarapumaljat valmistetaan etukäteen ja nautitaan viilennettyinä laseista.

Ainekset

400 g vihreää tuoretta miniparsaa tai 6–7 paksua tankoa
1 prk (280/160g) artisokansydämiä
250 g kuorittuja ja sulatettuja katkarapuja
1–2 rkl sitruunamehua
4–5 rkl kevytmajoneesia
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
1/2 kerää jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja käytä miniparsoja muutama minuutti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä niin, että ne hieman kypsyvät. Nosta valumaan ja leikkaa varret paloiksi. Säästä muutama nuppu jokaiseen lasiin koristeeksi.

2. Valuta artisokat ja leikkaa ne neljään lohkoon. Valuta sulaneet katkaravut ja pirskota niiden päälle sitruunamehua. Sekoita kulhossa kevyesti paloitellut parsat ja artisokat, katkaravut, majoneesi, tilli ja mausteet.

3. Leikkaa pesty jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja jaa ne laseihin. Lusikoi päälle parsa-katkarapuseosta ja koristele parsanupuilla. Nosta lasit hetkeksi viileään maustumaan ennen tarjoilua.

Lisää alkuruokia parsasta:

752220-katkarapuparmesanleipa.jpg
Parsaa ja katkarapuja parmesaanileivällä

Parsa-vadelma-kinkkusalaatti
Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua

957594-parsakeitto.jpg
Parsakeitto Strömsön tapaan

Kotiliesi.fi:  Grillattua pancettaparsaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme