Reseptit

Parsa-kuskussalaatti

Parsa-kuskussalaatti voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Gluteenittoman version salaatista saat, kun vaihdat kuskusin tattarisuurimoihin.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-700 g parsaa
  • 50-100 g purjoa
  • 1 kpl oranssi paprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 5 dl kuskussuurimoita
  • 5 dl kasvislientä

kastike:

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 rkl vettä
  • 1 tl sokeria tai 1 rkl vaaleaa balsamicosiirappia

koristeeksi:

  • 100 g pinjansiemeniä
  • 100 g rucolaa

Valmistusohje

Parsa-kasviskuskus maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.

  1. Kuori parsat, leikkaa pois kuivat tyvet ja leikkaa parsat paloiksi. Halkaise, huuhdo ja pilko purjo. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se suikaleiksi.
  2. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet. Huuhtele ja valuta rucola. 
  3. Kuullota purjo rypsiöljyssä, lisää parsa ja paprika, kypsennä 5–10 minuuttia ja mausta. 
  4. Sekoita kasvikset kuskusiin ja anna jäähtyä, lisää rucolaa, kostuta oliiviöljy-sitruunamehuseoksella (ja balsamicosiirapilla) ja koristele pinjansiemenillä.

Vinkki: Kuskussuurimot voi vaihtaa tattarisuurimoihin, jos haluat tehdä gluteenittoman salaatin.

X