Reseptit

Parsa-kvinoa

Taboulleh­-salaatin tyylinen ruoka toimii sellaisenaan kevyenä kasvis­ruokana tai lisukkeena lihalle tai kalalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • 3 dl keitettyä ja valutettua kvinoaa
  • 2 kypsää persikkaa tai nektariinia lohkoina tai kuutioina
  • 1 ruukku minttua hienonnettuna
  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu ja raastetu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa parsat. Paloittele ne noin kaksi senttimetriä pitkiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsoja noin kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

2. Sekoita kvinoan joukkoon kaikki loput ainekset varovasti käännellen.

3. Tarkista maku ja lisää parsannuput.

4. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi limettisiian ja timjamivoin kera.

Lisää keväisiä lisukkeita parsasta:

yrtti-parsapasta

Yrtti-parsapasta

parsa-ohrasalaatti

Parsa-ohrasalaatti

Parsa_bulgursalaatti

Parsa-bulgursalaatti

Kotiliesi.fi: Parsa-vuohenjuustorisotto

X