Reseptit

Parsa-kylmäsavulohinyytit

Parsa-kylmäsavulohinyytit valmistuvat nopeasti valmiista voitaikinasta. Suolainen suupala maistu ihanalta kuohuvan kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-kylmäsavulohinyytit

  • 4 voitaikinalevyä
  • 8 vihreää parsaa
  • 8 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 100 g gruyerejuustoraastetta

Valmistusohje

Parsa-kylmäsavulohinyytit leivotaan helposti näin:

1. Sulata voitaikinalevyt leivinpaperin päällä uunipellillä.

2. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Leikkaa valkea puiseva pala tyvestä pois.

3. Levitä levyille kylmäsavulohiviipaleet ja parsat.

4. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele parsat seoksella.

5. Pyöräytä voitaikinalevyjen vastakkaiset kulmat parsojen ympäri siten, että liitos kohta jää alle, näin nyytti ei aukea paistamisen aikana.

6. Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja voitele nyytit. Ripottele pinnalle gruyereraaste.

7. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin, että parsa-kylmäsavulohinyytit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.

Katso myös: Parsapasteijat

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsapiirakka x 6 – katso parhaat reseptit!

X