Parsa-lihakääryleet ja kookosriisiä
Parsa-lihakääryleissä on aavistuksen itämainen maku.
Ainekset
- 1 kg vihreää tankoparsaa
- 200 g kevätsipulia
- 2 kg naudanpaistia
- 4 rkl dijon-sinappia
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 dl teriyaki-kastiketta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 2 dl korianteria hienonnettuna
Kookosriisi
- 2 prk (à 4 dl) kookosmaitoa
- 7 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 7 1/2 dl basmatiriisiä
Valmistusohje
1. Kuori parsat kevyesti ja poista kova tyvi. Puolita parsat ja keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi.
2. Hienonna kevätsipuli. Viipaloi naudanpaisti 20 palaan ja nuiji ne ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleiden pinnalle ohut kerros sinappia.
3. Nosta parsat ja kevätsipulit paistiviipaleisen päälle ja kiepauta rulliksi. Kiinnitä rullat hammastikuilla.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kääryleisiin kaunis väri pintaan. Nosta kääryleet uunivuokaan, kaada päälle teriyaki-kastike ja loppukypsennä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
5. Nosta kääryleet tarjoiluvadille ja ripottele koristeeksi seesaminsiemenet sekä hienonnettu korianteri.
6. Kookosriisiä varten kiehauta vesi sekä kookosmaito isossa kattilassa. Lisää suola ja riisi. Keitä pakkauksen oheen mukaan kypsäksi.
Lisää keväisiä parsareseptejä:
Höyrytetty kuha ja parsakastike
Kotiliesi.fi: Parsapiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous