Reseptit

Parsa-lihakääryleet ja kookosriisiä

Parsa-lihakääryleissä on aavistuksen itämainen maku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Aasialaishenkinen kääryle saa makua teriyaki-kastikkeesta sekä kookosriisistä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg vihreää tankoparsaa
  • 200 g kevätsipulia
  • 2 kg naudanpaistia
  • 4 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 dl teriyaki-kastiketta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl korianteria hienonnettuna

Kookosriisi

  • 2 prk (à 4 dl) kookosmaitoa
  • 7 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 7 1/2 dl basmatiriisiä

Valmistusohje

1. Kuori parsat kevyesti ja poista kova tyvi. Puolita parsat ja keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi.

2. Hienonna kevätsipuli. Viipaloi naudanpaisti 20 palaan ja nuiji ne ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleiden pinnalle ohut kerros sinappia.

3. Nosta parsat ja kevätsipulit paistiviipaleisen päälle ja kiepauta rulliksi. Kiinnitä rullat hammastikuilla.

4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kääryleisiin kaunis väri pintaan. Nosta kääryleet uunivuokaan, kaada päälle teriyaki-kastike ja loppukypsennä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

5. Nosta kääryleet tarjoiluvadille ja ripottele koristeeksi seesaminsiemenet sekä hienonnettu korianteri.

6. Kookosriisiä varten kiehauta vesi sekä kookosmaito isossa kattilassa. Lisää suola ja riisi. Keitä pakkauksen oheen mukaan kypsäksi.

Lisää keväisiä parsareseptejä:

961948-sitruunainen_parsarisotto.jpg

Sitruunainen parsarisotto

743621-hoyrytetty_kuha_parsakastike.jpg

Höyrytetty kuha ja parsakastike

Parsa-pähkinäsalaatti

Parsa-pähkinäsalaatti

Kotiliesi.fi: Parsapiirakka

X