Parsa-purjopiirakka
Parsa-purjopiirakka kuuluu kevääseen. Tässä piirakassa parsaan yhdistyy mascarponen täyteläisyys ja dijoninsinapin ihana hapokkuus.
Ainekset
Parsa-purjopiirakka, pohja:
- 1 valmis pakastepiirakkapohja
Parsa-purjopiirakka, täyte:
- 1 nippu vihreää aprsaa
- 1 purjosipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
- 100 g emmentaljuustoa raastettun
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Parsa-purjopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Painele sulanut piirakka taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat sekä halkaistu purjosipuli.
3. Poista parsojen tyvestä vaalea puiseva pala ja halkaise parsat pituussuunnassa.
4. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja kuullosta sipulit pehmeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
5. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi ja emmentaljuustoraaste. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Levitä seos vuokaan sipulien päälle.
6. Asettele pinnalle puolitetut parsat ja ripottele päälle vielä parmesaaniraaste.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä parsa-purjopiirakka hieman ennen tarjoilua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous